Bun Meat Bun – bröd kött bröd

Bun Meat BunKnappast någon kan ha undgått den hamburgertrend som svept över landet de senaste åren. Den trenden passade Mattias Wall och Stefan Falk perfekt. Deras intresse för denna amerikanska klassiker är gediget och idag står de och flippar burgare i Farsta i södra Stockholm.

Efter att ha provlagat tusentals hamburgare hemma tog de mot till sig och provade sina idéer på en större publik.

– Till en början körde vi events på olika restauranger där vi hyrde in oss för en kväll för att se om folk tyckte om det vi gjorde. Efter sex slutsålda events hade vi nog med kött på benen för att våga starta en restaurang, berättar Mattias.

Affärsidén
Bun Meat Buns affärsidé är att servera goda hamburgare i en avslappnad miljö, på ett enklare sätt än de man hittar på á la carte-restauranger men med en högre kvalitet än på snabbmatsrestauranger.

Och upplägget ser ut att fungera bra. Restaurangen har bara haft öppet i åtta månader men redan nu är siffrorna svarta.

– Innan öppning fick vi till en ganska bra ”hype” tack vare olika aktiviteter på nätet och i sociala medier. I den närmsta framtiden kommer vi att fortsätta optimera företaget och sätta ett inredningskoncept för att på sikt kunna öppna fler restauranger. Om fem till tio år hoppas vi på att finnas i flera stora städer i Sverige, avslöjar Stefan.

Rätt tänk från början
– Startup Stockholm hjälpte oss med likviditetsbudget och hur man bör tänka när man driver ett företag.