FAQ

Monica Borg-Wennebring Start-Up StockholmGenerella frågor om att starta företag

Titta gärna på verksamt.se där du hittar svar på frågor inom ett stort antal områden när det gäller att starta företag (till exempel om hur du söker f-skattsedel). Verksamt.se drivs gemensamt av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Har du snabba faktafrågor kan du också ringa till Tillväxtverkets Startlinje på 020-35 10 10 (vanlig lokaltaxa, rådgivningen är kostnadsfri). De har öppet på vardagar kl. 9.00-12.00.

Jag är under 18 år – kan jag bli kund?

För att få registrera ett företag hos Skatteverket måste du ha fyllt 18 år och därför gäller den åldersgränsen även för att bli kund hos oss. Om du ännu inte har fyllt 18, men ändå vill få rådgivning går det bra om du har målsman med dig. Ni anmäler er då först till ett startmöte och kommer därefter till rådgivningen båda två.

Kostnadsfria seminarier

Hos Start-Up Stockholm kan du ta del av ett 40-tal kostnadsfria seminarier med olika ämnen. Allt från hur du skriver en affärsplan, tar fram en budget, utformar digitala strategier och får grepp om immaterialrätt, skyddsstrategier och innovationsprocessen. Seminarierna sker i mindre grupper och ger möjlighet till att nätverka med andra deltagare. För att ta del av seminarierna går du in på Start-Up Stockholms seminariekalender och bokar en tid, antingen som existerande kund eller ny kund.

Hur bokar jag kostnadsfri individuell rådgivning?

För att ta del av den individuella rådgivningen bokar du först in dig på ett förberedande Startmöte,som är cirka 45 minuter och en förutsättning för att få kostnadsfri individuell rådgivning. Under mötet får du bland annat veta mer om Start-Up Stockholms affärs-, innovations- och specialistrådgivning. Vi berättar också mer om hur du hanterar dina bokningar, vad Start-Up Stockholm erbjuder dig och hur vi arbetar tillsammans med våra partners för att fortsätta kunna erbjuda kostnadsfri rådgivning. Startmötet är obligatoriskt för att ta del av den individuella rådgivningen, det genomförs i grupp och hålls flera gånger i veckan.

All individuell rådgivning är sekretessbelagd.

Jag vill avboka ett seminarium eller rådgivning

Du avbokar genom att logga in på Mina sidor. Under fliken ”kommande rådgivningar” ser du en översikt över de bokningar du har och här kan du avboka rådgivningar.
OBS! Du ska alltid få en bekräftelse om att din avbokning har gått igenom, annars kan den ha misslyckats. Dubbelkolla på Mina sidor att bokningen är borta. Har du problem så mejla till info@startupstockholm.se.

Jag har glömt vilka seminarier och rådgivningar jag har bokat

Logga in på Mina sidor. Under fliken ”Kommande rådgivningar” ser du en översikt över de bokningar du har, såväl individuella rådgivningar som seminarier.

Jag har glömt mitt lösenord

Logga in på Mina sidor och klicka på ”Glömt lösenord?”. Fyll i din e-postadress och skicka – då skickas en länk i ett e-postmeddelande som du använder för att byta till ett nytt lösenord.

Jag har bytt kontaktuppgifter och vill uppdatera dem

Du ändrar enkelt dina uppgifter genom att logga in på Mina sidor. Under fliken ”Mina uppgifter” kan du sedan administrera dina kontaktuppgifter.

Jag vill välja ett annat lösenord

Du ändrar enkelt ditt lösenord genom att logga in på Mina sidor. Under fliken ”Byta lösenord” kan du sedan välja ett nytt.