FAQ

Monica Borg-Wennebring Start-Up StockholmGenerella frågor om att starta företag

Titta gärna på verksamt.se där du hittar svar på frågor inom ett stort antal områden när det gäller att starta företag (till exempel om hur du söker f-skattsedel). Verksamt.se drivs gemensamt av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Jag är under 18 år – kan jag bli kund?

För att få registrera ett företag hos Skatteverket måste du ha fyllt 18 år och därför gäller den åldersgränsen även för att bli kund hos oss. Om du ännu inte har fyllt 18, men ändå vill ta del av vår rådgivning går det bra om du har målsman med dig. Registrera dig och boka ett möte på Mina sidor.

Kostnadsfria seminarier

Hos Start-Up Stockholm kan du ta del av ett 40-tal kostnadsfria seminarier med olika ämnen. Allt från hur du skriver en affärsplan, tar fram en budget, utformar digitala strategier och får grepp om immaterialrätt, skyddsstrategier och innovationsprocessen. Seminarierna sker i mindre grupper och ger möjlighet till att nätverka med andra deltagare. För att ta del av seminarierna går du in på Start-Up Stockholms seminariekalender och bokar en tid, antingen som existerande kund eller ny kund.

Hur bokar jag kostnadsfri individuell rådgivning?

För att ta del av samtliga Start-Up Stockholms tjänster registrerar du dig som ny kund via Mina sidor och kan därefter fritt boka samtliga aktiviteter. För att ta del av vår innovationsrådgivning behöver du först träffa en affärsrådgivare för att bedöma om det handlar om en innovationsidé och därmed är behörig för innovationsrådgivning.

All individuell rådgivning är sekretessbelagd och vi behandlar dina personuppgifter enligt PUL.

Jag vill avboka ett seminarium eller rådgivning

Du avbokar genom att logga in på Mina sidor. Under fliken ”kommande rådgivningar” ser du en översikt över de bokningar du har och här kan du avboka rådgivningar.
OBS! Du ska alltid få en bekräftelse om att din avbokning har gått igenom, annars kan den ha misslyckats. Dubbelkolla på Mina sidor att bokningen är borta. Har du problem så mejla till info@startupstockholm.se.

Jag har glömt vilka seminarier och rådgivningar jag har bokat

Logga in på Mina sidor. Under fliken ”Kommande rådgivningar” ser du en översikt över de bokningar du har, såväl individuella rådgivningar som seminarier.

Jag har glömt mitt lösenord

Logga in på Mina sidor och klicka på ”Glömt lösenord?”. Fyll i din e-postadress och skicka – då skickas en länk i ett e-postmeddelande som du använder för att byta till ett nytt lösenord.

Jag har bytt kontaktuppgifter och vill uppdatera dem

Du ändrar enkelt dina uppgifter genom att logga in på Mina sidor. Under fliken ”Mina uppgifter” kan du sedan administrera dina kontaktuppgifter.

Jag vill välja ett annat lösenord

Du ändrar enkelt ditt lösenord genom att logga in på Mina sidor. Under fliken ”Byta lösenord” kan du sedan välja ett nytt.