Rådgivare

Alla våra rådgivare kan ge rådgivning på svenska såväl som engelska, är du i behov av ett annat språk, se varje enskild rådgivares profil för mer information om ytterligare språk som de kan.

Affärsrådgivare

Azzam Mühr
Affärsrådgivare

Azzam Mühr

Azzam är certifierad rådgivare hos Almi Företagspartner, där han arbetar med finansiering, rådgivning inför låneansökan till Almi, Start-up frågor och affärsutveckling.

Han har tidigare arbetat som utrikeshandelansvarig på Förenade Arabemiratens UD i cirka 9 år.

Ytterligare språk

Talar utöver svenska och engelska, likt alla våra rådgivare, även arabiska.

Samer Yammine profilbild
Affärsrådgivare

Samer Yammine profilbild

 

 

 

 

 

 

 

Samer Yammine works with business and concept development, at Start-Up Stockholm he runs the workshop ”Learn the process to design your concept – a workshop to visualize and test your idea”.

Samer is a serial entrepreneur and biodesigner, he has a Medicine Doctor in Cancer Epigenomics from Karolinska Institute. Samer is professionally passionate about Biodesign, User Experience, Innovation Strategy and Business Development with extensive experience in problem-solving and creative solutions within the biotech, wellbeing and health sector.

Nowadays, Samer have several roles, in academia, as course director and faculty member at Karolinska Insitutet, the Unit for Bioentrepreneurship and Stockholm School of Entrepreneurship utilizing business innovation strategy to inspire students, PhDs, senior scientists and group leaders as well as a co-organizer of the Nordic School of Health Innovation and Entrepreneurship. Within the biotech industry and the startup world he is active as Co-Founder/CTO of Karmagenes.co, Chairman, Co-Founder/CTIO of CelFIT.co and Owner of Mentorzship Consultancy Lab.

Specialist counselling sessions:

  • Idea validation – user/customer experience
  • Wellbeing, health & biotech sector

Languages

Samer speaks english, french and arabic. He understands swedish in both speech and written form.

Jean Rose Profilbild
Affärsrådgivare

Jean Rose Profilbild

 

 

 

 

 

 

 

Jean är utbildad ekonom och en samhällsentreprenör. Hon har en kandidatexamen från Brunel Business School i London och en magister från Lunds Universitet. Jean har bl.a. arbetat som ekonomikonsult, samt kundansvarig på ett finansbolag där hon jobbade med bolag inom en mängd olika branscher både i Sverige och England.

Hon brinner för att se människor och företag utvecklas och driver företaget SheSupp där målet är att hjälpa fler kvinnor starta företag. Hon har även ett stort intresse för ledarskap och personlig utveckling och kan nog ge er ett tips eller två på böcker eller TED talks som kan hjälpa dig utvecklas.

Håller specialistrådgivning i:

  • Ekonomi & Budget
Barakat profilbild
Affärsrådgivare

Barakat profilbild

 

 

 

 

 

 

 

Barakat Ghebrehawariat är en entreprenör med kommunikation som kompass och demokrati som drivkraft, känd som Demokratiagenten. Barakat är en föreläsare, rådgivare och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Idag driver han kommunikationsbyrån Demokrateam och är en flitigt anlitad föreläsare.

Hos oss på Start-Up Stockholm kommer han arbeta som affärsrådgivare och bidra med sin kompetens.

Affärsrådgivare

 

 

 

 

 

 

 

Hanan Karrouk har en karriär på svenska biståndsorganisationer och myndigheter bakom sig, innan hon 2015 bestämde sig för att bli företagare. Hanan har rötter i Marocko och startade hudvårdsmärket Body Bazar som bygger på hudvårds- och spa-ritualer främst från Nordafrika. Hanan har 8 års erfarenhet av e-handel och en sann passion för varumärkesutveckling och hållbart företagande.

Kowsar aden profilbild
Affärsrådgivare

 

 

 

 

 

 

 

Kowsar Aden arbetar med affärsutveckling och är en av de programansvariga för Start-Up Programmet. Hon har tidigare arbetat som karriärskonsult och föreläsare. När hon inte är på Start-Up Stockholm arbetar hon med att förbättra interkulturell kommunikation genom sitt företag Nabad Consultings som moderator, utbildningsledare, rådgivare och coach.

Kowsar har genomgått olika affärsutvecklingsprogram och har erfarenhet som social entreprenör och ungdomscoach.

Ytterligare språk

Talar utöver svenska och engelska, likt alla våra rådgivare, även somaliska.

Yamen Al Khalili
Affärsrådgivare

Yamen Al Khalili

Yamen är en driven ekonom med erfarenhet av olika arbetsområden och branscher som flyg och tillverkning av aluminiumfolie med mera.

Hans huvudsakliga arbetsuppgifter har varit ekonomi och ledningsfrågor, men har även arbetat med handläggning och utredning av olika ansökningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, egenföretagaretillstånd, studenttillstånd samt visumhandläggning.

På Din Start i Sverige AB har Yamen hjälp nyanlända att integrera sig i det svenska samhället och hjälpt dem att hitta arbete eller starta eget.

Yamen är även certifierad IFS-rådgivare hos Almi Företagspartner,  där han arbetar med affärsutveckling och finansiering av deras mikrolån.

Ytterligare språk

Utöver de språk som alla våra rådgivare pratar så kan Yamen även franska och arabiska.

Staffan Larsson
Affärsrådgivare

Staffan Larsson

Staffan är jurist och ekonom med 35 års erfarenhet från arbete i flygtransportsektorn på myndighet, branschorganisation och inom näringslivet i stabsfunktion och som ledare/projektledare. Speciellt förhandlingar i internationella skadeärenden med försäkringsbolag/advokater.

Håller specialistrådgivning i:

  • Vardagsjuridik för företagare
Affärsrådgivare

Leif, civilekonom och auktoriserad redovisningskonsult, driver idag företaget Aktiebolagstjänst som hjälper till med all formalia från att bilda till att likvidera bolag i Sverige och våra nordiska grannländer. Även i USA och England hjälper man till att bilda bolag. Företaget arbetar även med kunders redovisning och med att registrera varumärken världen över.

Sitt första företag startade han 1961, ett musikförlag. 1967 startade han ett förlag med tidnings- och bokutgivning i Sverige och våra nordiska grannländer. Därefter har han varit delägare i skivstudio, skivbolag, klädbutik, biljardbordstillverkning, dataföretag, reklambyrå, mekanisk verkstad i Moskva m.m. Han har även haft flera styrelseuppdrag bl.a. i följande branscher: läkemedel, flygplansleasing, dataföretag, moderföretag med dotterbolag som tillverkade elkomponenter, snickeriprodukter och utvecklade hälsodrycker.

På 1970-talet skrev han ett bokföringsprogram som då användes av ett 40-tal företag.

Sarah Pehrsdotter
Affärsrådgivare

Sarah Pehrsdotter

Sarah är en driven entreprenör som har arbetat som VD och ägare i ett tillverkande konfektionsbolag de senaste 10 åren. Hon har arbetat med hela kedjan från design, produktutveckling och tillverkning till marknadsföring och försäljning.

Åren som egenföretagare har gett Sarah ett brett kunnande inom företagande, entreprenörskap och varumärkesbyggande samt goda kunskaper inom export och import.

Nu arbetar Sarah som konsult inom affärsutveckling och strategi med uppdrag inom marknad, kommunikation och verksamhetsutveckling.

Håller specialistrådgivning i:

  • Design & Fashion
  • Digitala strategier
Herman Rasmuson
Affärsrådgivare

Herman Rasmuson

Herman har sedan 1998 arbetat med marknadskommunikation och uppdrag inom konceptutveckling, framförallt men inte uteslutande inom måltidsindustrin.

Han har 20 års erfarenhet av eget företagande och innehar tre stycken patent, bland annat på  vitlöksrivaren Garlic Card som sålts på världsmarknaden sedan 2004.

Genomförda konsultuppdrag har varierat från konsultation i etablerings- och affärsutvecklingsfrågor till kommunikation och varumärkesstrategi.

Håller specialistrådgivning i:

  • Varumärkesstrategi och branding
  • HoReCa (Hotell, Restaurang, Café/Catering)
Kristina Sterner
Affärsrådgivare

Kristina Sterner

Kristina Sterner arbetar med affärsutveckling och är en av de programansvariga för Start-Up Programmet. Kristina har arbetat som polis i drygt 20 år, förutom  ”vanligt polisarbete” även polis-rekrytering och utbildnings-ansvarig. Hon har drivit en tesalong och numera en detektivbyrå med kunder främst från advokatbyråer för utredning och spaning. Även coach-uppdrag, utbildningar i situations-anpassad kommunikation, stress- och konflikthantering.

Susanne Söderberg
Affärsrådgivare

Susanne Söderberg

Susanne är specialistrådgivare inom e-handel. När hon inte är på Start-Up Stockholm arbetar hon med utbildning  och som konsult inom affärsutveckling. Hon är grundare till Sveriges första godkända e-handelsapotek och har ett förflutet som entreprenör och har  arbetat med  kapitalanskaffning, marknadsföring, varumärkesfrågor, försäljning och många år som projektledare på reklambyrå. Hon har erfarenhet ifrån både små entreprenörsdrivna bolag och storbolag.

Håller specialistrådgivning i:

  • E-handel och webbutik
Bertil Wennström
Affärsrådgivare

Bertil Wennström

Bertil har lång erfarenhet från arbete i bank i form av ansvarig för kontakter med kunder i både små- och medelstora företag ibland annat kreditfrågor. Även chefserfarenhet.

Innovationsrådgivare

Philip Abedian
Innovationsrådgivare

Philip Abedian

Philip började sin karriär som affärsutvecklare inom startups med fokus på innovationer från den akademiska världen. Därefter har han sadlat om och jobbar idag med affärsutveckling mot konsumentprodukter med fokus på mode.

Marie Gillstam
Innovationsrådgivare

Marie Gillstam

Marie är serieentreprenör med fem startade aktiebolag, en enskild firma och en ekonomisk förening. Hon har kompetens främst inom innovationsledning och affärscoaching.

Branscherfarenhet inom småskalig livsmedelsproduktion, turism och upplevelse, plastproduktion och tjänstesektor. Marie har arbetat som extern VD och har flera styrelseuppdrag.

Patrik Lindström
Innovationsrådgivare

Patrik Lindström

Patrik arbetar huvudsakligen som innovationsrådgivare på Start-Up Stockholm men arbetar även som processledare för snabba innovationsprocesser och som tekniköverföringsexpert inom rymdindustrin.

Patrik är i grunden maskiningenjör från KTH med inriktning på produktutveckling och har även examen inom internationell affärsutveckling och marknadsföring. Patrik har arbetat med innovation, affärsutveckling och immaterialrätt sedan 1999 som konsult, rådgivare, entreprenör, processledare och föreläsare.

Immaterialrätt är något som Patrik har ägnat mycket tid åt och därmed har han goda kunskaper inom ämnet.

KKN

Coach inom kulturella och kreativa näringar

 

 

 

 

 

 

 

Martin Q Larsson är coach inom kulturella och kreativa näringar, och föreståndare för kulturinkubatorn Klump Subtopia i Alby. Han har en bakgrund som tonsättare och musiker och har sedan 2010 varit djupt involverad i svenskt och europeiskt kulturliv.

Martin Q arbetar i första hand med frågor kring kulturnäringar, och hur man skapar affärer av ett konstnärskap.