Rådgivare

Jan Jansson
Affärsrådgivare

Jan JanssonJan har arbetat med konsumentprodukter, produktion, B2C och B2B både nationellt och internationellt.
Erfarenheter från bland annat livsmedel, hemelektronik, TeleCom, flerpartslösningar, koncept- och organisationsutveckling.
Lednings- och strategiutveckling.

Talar svenska och engelska.

Monica Borg-Wennebring
Affärsrådgivare

Monica Borg-WennebringMonica har 25 års erfarenhet av entreprenörskap och har ägt/varit delägare i fem bolag.

Hon har lång erfarenhet av konceptutveckling och strategier kring förändringsprocesser, marknadsföring och försäljning. Alltid verkat inom det privata näringslivet.

Monica har arbetat som VD och ägare  i 17 år i ett företag med textila produkter med egen design och produktion från Sydkorea, Italien och Tyskland.

Talar svenska och engelska.

Thierry Dauphin
Affärsrådgivare

Thierry Dauphin

Thierry har många års erfarenhet på ledningsnivå från detaljhandel (B2B, B2C), och från internationell konsultverksamhet (B2B).

Han är specialistrådgivare med expertis inom finansiering och import/export-frågor.

Thierry är även certifierad IFS-rådgivare hos Almi Företagspartner, där han arbetar med affärsutveckling och finansiering deras mikrolån.

Talar svenska, engelska och franska.

Affärsrådgivare

Leif, civilekonom och auktoriserad redovisningskonsult, driver idag företaget Aktiebolagstjänst som hjälper till med all formalia från att bilda till att likvidera bolag i Sverige och våra nordiska grannländer. Även i USA och England hjälper man till att bilda bolag. Företaget arbetar även med kunders redovisning och med att registrera varumärken världen över.

Sitt första företag startade han 1961, ett musikförlag. 1967 startade han ett förlag med tidnings- och bokutgivning i Sverige och våra nordiska grannländer. Därefter har han varit delägare i skivstudio, skivbolag, klädbutik, biljardbordstillverkning, dataföretag, reklambyrå, mekanisk verkstad i Moskva m.m. Han har även haft flera styrelseuppdrag bl.a. i följande branscher: läkemedel, flygplansleasing, dataföretag, moderföretag med dotterbolag som tillverkade elkomponenter, snickeriprodukter och utvecklade hälsodrycker.

På 1970-talet skrev han ett bokföringsprogram som då användes av ett 40-tal företag.

Rådgivare på först NyföretagarCentrum och hos Start-Up Stockholm i över 10 år.

Talar svenska och engelska.

Herman Rasmuson
Affärsrådgivare

Herman RasmusonHerman har sedan 1998 arbetat med marknadskommunikation och uppdrag inom konceptutveckling, framförallt men inte uteslutande inom måltidsindustrin.

Han har 20 års erfarenhet av eget företagande och innehar tre stycken patent, bland annat på  vitlöksrivaren Garlic Card som sålts på världsmarknaden sedan 2004.

Genomförda konsultuppdrag har varierat från konsultation i etablerings- och affärsutvecklingsfrågor till kommunikation och varumärkesstrategi.

Talar svenska och engelska.

Staffan Larsson
Affärsrådgivare

Staffan LarssonStaffan är jurist och ekonom med 35 års erfarenhet från arbete i flygtransportsektorn på myndighet, branschorganisation och inom näringslivet i stabsfunktion och som ledare/projektledare. Speciellt förhandlingar i internationella skadeärenden med försäkringsbolag/advokater.

Talar svenska och engelska samt enklare franska och tyska. Och läser ryska och spanska.

Azzam Mühr
Affärsrådgivare

Azzam MührAzzam arbetar med start-up frågor, affärsutveckling marknadsföring, och finansiering. Han har tidigare arbetat som utrikeshandelansvarig på Förenade Arabemiratens UD i cirka 10 år.

Azzam är även certifierad IFS-rådgivare hos Almi Företagspartner,  där han arbetar med affärsutveckling och finansiering deras mikrolån.

Talar svenska, engelska och arabiska.

Affärsrådgivare

noimgHåkan har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring. Arbetat som försäljnings-, marknadschef samt VD i internationella företag. Goda kunskaper om svensk detalj- och dagligvaruhandel. Etablerat två egna företag.

Talar svenska och engelska.

Kristina Sterner
Affärsrådgivare

Kristina SternerKristina har arbetat som polis i drygt 20 år, förutom  ”vanligt polisarbete” även polis-rekrytering och utbildnings-ansvarig. Hon har drivit en tesalong och numera en detektivbyrå med kunder främst från advokatbyråer för utredning och spaning. Även coach-uppdrag, utbildningar i situations-anpassad kommunikation, stress- och konflikthantering.

Talar svenska och engelska.

Affärsrådgivare

noimgBo har drygt 50 års erfarenhet av affärer och försäljning som säljare, säljchef, VD och konsult.

Han har haft egen konsultverksamhet i mer än 20 år med rådgivning inom organisationers uppbyggnad, förändringar och nedläggning. Aktiv som styrelseledamot och interimschef.

Talar svenska och engelska.

Bertil Wennström
Affärsrådgivare

Bertil WennströmBertil har lång erfarenhet från arbete i bank i form av ansvarig för kontakter med kunder i både små- och medelstora företag ibland annat kreditfrågor. Även chefserfarenhet.

Talar svenska och engelska

Sarah Pehrsdotter
Affärsrådgivare

Sarah PehrsdotterSarah är en driven entreprenör som har arbetat som VD och ägare i ett tillverkande konfektionsbolag de senaste 10 åren. Hon har arbetat med hela kedjan från design, produktutveckling och tillverkning till marknadsföring och försäljning.

Åren som egenföretagare har gett Sarah ett brett kunnande inom företagande, entreprenörskap och varumärkesbyggande samt goda kunskaper inom export och import.

Nu arbetar Sarah som konsult inom affärsutveckling och strategi med uppdrag inom marknad, kommunikation och verksamhetsutveckling.

Talar svenska och engelska.

Susanne Söderberg
Affärsrådgivare

Susanne SöderbergSusanne är specialistrådgivare inom e-handel. När hon inte är på Start-Up Stockholm arbetar hon med utbildning  och som konsult inom affärsutveckling. Hon är grundare till Sveriges första godkända e-handelsapotek och har ett förflutet som entreprenör och har  arbetat med  kapitalanskaffning, marknadsföring, varumärkesfrågor, försäljning och många år som projektledare på reklambyrå. Hon har erfarenhet ifrån både små entreprenörsdrivna bolag och storbolag.

Talar svenska och engelska.

Yamen Al Khalili
Affärsrådgivare

Yamen Al KhaliliYamen är en driven ekonom med erfarenhet av olika arbetsområden och branscher som flyg och tillverkning av aluminiumfolie med mera.

Hans huvudsakliga arbetsuppgifter har varit ekonomi och ledningsfrågor, men har även arbetat med handläggning och utredning av olika ansökningar, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, egenföretagaretillstånd, studenttillstånd samt visumhandläggning.

På Din Start i Sverige AB har Yamen hjälp nyanlända att integrera sig i det svenska samhället och hjälpt dem att hitta arbete eller starta eget.

Yamen är även certifierad IFS-rådgivare hos Almi Företagspartner,  där han arbetar med affärsutveckling och finansiering deras mikrolån.

Talar svenska, engelska, franska, arabiska.

Marie Gillstam
Innovationsrådgivare

Marie GillstamMarie är serieentreprenör med fem startade aktiebolag, en enskild firma och en ekonomisk förening. Hon har kompetens främst inom innovationsledning och affärscoaching. Branscherfarenhet inom småskalig livsmedelsproduktion, turism och upplevelse, plastproduktion och tjänstesektor. Marie har arbetat som extern VD och har flera styrelseuppdrag.

Talar svenska och engelska.

Philip Abedian
Innovationsrådgivare

Philip AbedianPhilip började sin karriär som affärsutvecklare inom startups med fokus på innovationer från den akademiska världen. Därefter har han sadlat om och jobbar idag med affärsutveckling mot konsumentprodukter med fokus på mode.

Talar svenska och engelska.

Patrik Lindström
Affärs- och innovationsrådgivare

Patrik LindströmPatrik arbetar huvudsakligen som innovationsrådgivare på Start-Up Stockholm men arbetar även som processledare för snabba innovationsprocesser och som tekniköverföringsexpert inom rymdindustrin. Patrik är i grunden maskiningenjör från KTH med inriktning på produktutveckling och har även examen inom internationell affärsutveckling och marknadsföring. Patrik har arbetat med innovation, affärsutveckling och immaterialrätt sedan 1999 som konsult, rådgivare, entreprenör, processledare och föreläsare.

Talar svenska och engelska och har goda kunskaper inom immaterialrätt.

Affärsrådgivare

Dalal har erfarenhet som rådgivare inom finansiering, bank och affärsutveckling. Hon har drivit eget företag och har bakgrund som ekonom.

Talar svenska, engelska, arabiska, franska.

Specialistrådgivare/Coach inom kulturella och kreativa näringar

Anders Lindgren är verksamhetsledare och coach på kulturinkubatorn KLUMP Subtopia. Anders har studerat vid Konsthögskolan, Umeå Universitet och var verksam som professionell konstnär i mer än 10 år innan han kom till KLUMP.

Anders arbetar ständigt med att förstå vad som driver och motiverar människor att göra det de brinner för och på vilket sätt coachningen skall vara konstruerad för att understödja det på bästa sätt. Under mängder av timmar i coachingsessioner med idébärare har metoden Klumpologi utvecklats.

 

 

Klumpologi är en process som inriktar sig på människors vilja och förmåga att göra det de vill genom att bättre förstå sig på sig själva. Ju större medvetenheten om de intressen och behov som ligger till grund för viljan att göra desto mer kraft att handla!

Talar svenska och engelska.