Swedhook – ta med dig kroken i byxfickan

SwedhookProdukterna Swedhook och Butlerhook lanserades 2016. Under sitt första år har Dennis Eriksson både utsetts till Månadens innovatör hos SmartaSaker för sina produkter och medverkat i ”Jakten på storsäljaren” i Ullared, där han gick till final.

Swedhook är en portabel universalkrok som du kan ta med dig i fickan eller handväskan. Butlerhook är designad för att passa på vanliga duschdraperikrokar. Häng upp kroken på utsidan av ditt duschdraperi och där kan du hänga din handduk, underkläder, smycken, badrumsartiklar med mera.

Tidlös design som underlättar i vardagen
Jag vill underlätta för människor i deras vardag. Mina produkter ska vara prisvärda, tidslösa och bli en del av människors livsstil, säger Dennis Eriksson, 35 år, från Stockholm.

Att bli egenföretagare har alltid lockat mig, fortsätter Dennis. Jag gick en KY-utbildning i entreprenörskap och affärsutveckling på SIH – Stockholms Internationella Handelsskola 2008-2009. Det var där mina drömmar började förvandlas till verklighet. Idéerna skissades fram på papper, som sedan förvandlades till 3D-modeller i datorn och skrevs ut på en 3D-printer. Prototyperna fick Dennis vänner och bekanta testa.

Ovärderlig hjälp att komma vidare
Anledning till att Dennis kontaktade Start-Up Stockholm var för att få feedback på sina idéer. Genom Start-Up Stockholm fick han även möjligheten att granska sina produkter, om det fanns något liknande på marknaden. Tack vare alla bra seminarier och inspirerande entreprenörer, fick jag styrka, mod och massa energi, säger Dennis. Jag har fortfarande idag kontakt med min innovationsrådgivare och tacksamheten för all stöttning och hjälp finns inte ord för.

Dennis avslutar med sitt bästa tips till dig som entreprenör – ha en långsiktig vision, men ta en sak i taget och sätt upp många delmål. Tro på din produkt/tjänst och var inte rädd om att be om hjälp.