Taskrunner — rätt hjälp vid rätt tillfälle

Taskrunner

Tänk om det fanns en tjänst som kunde få din granne två portar bort att bära ner din soffa till grovsoporna. Eller som fick husets läkarstudent att rasta din hund när du har fått förhinder. Det finns det. Taskrunner är en peer-to-peer-lösning som gör att du kan ta hjälp av människor i din närhet för att lösa olika uppdrag och småbestyr i vardagen.

– Jag fick idén när jag var liten och såg min pappa be om hjälp med bilen av vår granne på landet, berättar grundaren och VD:n Robin Szekely. Grannen var bilmekaniker, men ville som alla andra mest bara koppla av och vara ifred på landet, så när vi sedan behövde hjälp med att till exempel passa hunden eller klippa gräset, så fanns det ingen kvar vi kunde fråga.

Tanken på en marknadsplats för tjänster väcktes, där privatpersoner skulle kunna få tillgång till tusentals människor som mer än gärna hjälper till, mot ersättning. När tekniken för att snabbt kunna bestämma människors position sedan blev tillgänglig, och att man genom olika medel kunde säkra pålitligheten på olika personer, bestämde sig Robin för att ta tag i sin gamla idé. Och i takt med att Rut och Rot etablerades på marknaden började Robin realisera tjänsten, som idag är helt online-baserad.

Bollplank och vägvisare

– Jag är oerhört nöjd med det stöd jag har fått från Start-Up Stockholm. Det har handlat om allt från nätverk och finansiell hjälp till nya idéer och konstruktiv kritik. Det har varit skönt att ha någon att stämma av med, som bekräftar att man tänker rätt eller som kan hjälpa till att peka en i rätt riktning för den fortsatta vägen framåt.

Fortsatt expansion

Taskrunners strategi är att växa region för region och bygga upp en kritisk volym inom geografiskt begränsade områden. Just nu är det Stockholm som gäller, men andra städer i landet står på tur. Dessutom ligger utländska marknader inom räckhåll.

– Jag har alltid haft min farfar som förebild. Han har tagit sig igenom krig, förlorat familj och familjeföretag men ändå kommit tillbaka och kämpat vidare och byggt upp företag i det nya landet Sverige.