Tinitell – en barnsligt enkel idé

TinitellMats Horn kombinerade snygg design, modern teknik och ett tydligt behov för att skapa en innovation som kan bli lösningen för alla oroliga föräldrar som vill låta barnen leka fritt utan att behöva släppa kontrollen.

Tinitell är en enkel mobiltelefon för små barn, och bärs som en klocka på armen. Genom röststyrning och en stor och tydlig knapp på klockan, kan barn ringa upp ett eller flera prionummer som är installerat via en app. Som förälder har man i sin tur appen installerad på sin telefon, för att kunna se var barnet befinner sig, svara på samtal från barnet eller själv ringa upp för att prata.

En snillrik lösning på ett vanligt problem
– Jag fick idén när jag var på middag hos en vän, och vi stod och lagade mat tillsammans. Min väns son kom och frågade om han fick gå ut och leka med en kompis, men min vän svarade att ”sätt dig i soffan och lek med din iPad tills maten är klar”. Jag tänkte att varför ska barn gå miste om aktivitet och lek på grund av att föräldrarna känner oro, har ont om tid eller är för bekväma? Och där var idén till Tinitell född.

I dagsläget säljer man endast via pre-sales på sin egen hemsida, men man har trots det redan fått stor internationell uppmärksamhet, bland annat i VentureBeat, TechCrunch och Daily Mail. Dessutom hamnade Tinitell på plats 5 på Internetworlds lista över 2014 års mest lovande startups i Sverige.

– Vi har fått en massa bra hjälp och input från Start-Up Stockholm under hela resans gång, inte minst vad gäller tidiga tekniska frågor om bland annat IP.

Wearable technology är framtiden
På frågan om framtiden svarar Mats svävande, men samtidigt med en tydlig antydan om stora och internationella planer:
– Det är svårt att idag säga med exakthet vilken vision vi har för framtiden, men målet är att bli stora inom wearable technology.
Vi vill skapa ett stort och välkänt varumärke inom enkel och avskalad mobiltelefoni.